Deze website heeft cookies nodig om alle functies te kunnen uitvoeren. Als u onze website verder bezoekt, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. - Meer informatie - Verberg deze tekst
  • Home
  • De verschillen tussen de Makita bouwradios

Welke bouwradio van Makita wil ik hebben?

Er zijn veel verschillende bouwradio’s van Makita. Wat zijn nou de verschillen tussen de bouwradio’s?! We hebben het uitgezocht voor de meest verkochte bouwradio’s! Lees het snel hieronder!

 

Makita DMR102

De meest verkochte bouwradio is de Makita DMR102. Deze heeft een aansluiting voor zowel de adapter op netstroom als een groot aantal typen accu’s van Makita (Ni-Cd, Mi-MH en Li-ion).

Je hebt uiteraard gewoon radiobereik op FM en AM band.

Er zit een aansluitingsmogelijkheid op via mini-jack aansluiting (aux in) vanaf bijv. je smartphone, MP3 speler, iPod, etc.

Met een 3 Ah accu kun je ruim 2 werkdagen (16 uur) genieten van je muziek.

Deze radio wordt geleverd in een witte en blauwe uitvoering.


Makita DMR104 wit DAB

Deze radio heeft een belangrijk verschil ten opzichte van de DMR102 en wel dat het DAB digitale radio heeft. De DAB standaard bestaat vanaf 2005 in Europa. Deze standaard is in 2015 overgegaan naar DAB+ in Nederland. Daarom is het met de DAB-functie niet mogelijk om digitaal radio te ontvangen. Wel functioneert de radio uitstekend als FM radio!

Deze radio heeft geen AM band bereik, alleen FM. Deze radio is gebruiken op netstroom via een adapter en een groot aantal typen accu’s van Makita (Ni-Cd, Mi-MH en Li-ion).


Makita DMR107

Dit is zeer vergelijkbaar met de DMR102. Er zijn een paar verschillen te noemen.

Hij heeft de IP64 codering (stofvrij en plensvrij) net zoals de DMR106 en hij heeft een 2e aux in aansluiting. Daarnaast passen een aantal oudere typen accu’s van Makita niet meer (NiCd accu's) en de nieuwste 10,8V CXT accu´s weer wel.

Makita geeft aan dat je met volle 5Ah accu’s wel 35 uur achter elkaar kunt luisteren!

 

Makita DMR108 Bluetooth

Deze radio kent een aantal belangrijke extra functies ten opzichte van de standaard DMR102 en DMR107, namelijk:

-          Bluetooth aansluiting. Hiermee kun je met je smartphone draadloos je muziek afspelen op de radio.

-          USB aansluiting: Hiermee kun je een mobiel apparaat opladen. Deze is niet geschikt om via USB-stick mp3-muziek af te spelen, maar alleen om de telefoon op te laden.

-          IP64 codering: Dat wil zeggen dat de radio stofvrij (Aanrakingsveilig doordat de behuizing geheel dicht is. Volledige bescherming tegen stof) en plensdicht is (Geen schade indien besproeid (10 l/min) onder eender welke hoek), dus als er een regenbui is, kan het geen kwaad als deze buiten staat.

De speakers zijn iets groter (89mm doorsnede ipv 76 mm van de DMR102 en DMR105) voor een nog betere balans tussen lage en hoge tonen.

 

Makita DMR110 DAB+

Deze radio heeft een belangrijk verschil ten opzichte van bovenstaande radio's en wel dat het DAB/DAB+ digitale radio heeft. Het geluidskwaliteit is beter en storingsvrij.

Deze radio heeft geen AM band bereik, alleen FM. Deze radio is gebruiken op netstroom via een adapter, met 14,4V en 18V Li-ion accu´s (niet de BL1815G!) en de CXT 10,8V accu's.

 

Makita DMR200 speaker

In tegenstelling tot alle bovenstaande bouwardio's is dit enkel een bouwspeaker op bluetooth. Deze is te gebruiken in combinatie met een smartphone of bluetooth mediaspeler. Je kunt je smartphone ook veilig in de speaker opbergen om te voorkomen dat hij beschadigt of per ongeluk nat wordt. Er zit uiteraard ook een usb aansluiting bij om je smartphone op te laden. De speaker is op netstroom of op de Makita Li-ion LXT en CXT accu's te gebruiken.

  

Tot slot: Geen van de radio's fungeert als oplader voor de Makita accu's!

Slava Yurthev Copyright